Na kratko

Počitniško stanovanje v Barceloni

Počitniško stanovanje v Barceloni


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

Ko arhitekturni studio CaSA v Španiji v Barceloni prenovi zgornje nadstropje stavbe iz 60. let, ga spremeni v stanovanje, vredno najlepših počitniških hiš z občutkom prijetnega prostora, neprimerljive svetlosti in razporeditve obrnili navzven, da bi izkoristili podnebje. Obiščite v slikah, da bi radi odšli na dopust.

Notranji / zunanji prostor


Roberto Ruiz / CaSA Ali ni značilnost počitniškega doma, da izkoristi vroč poletni zrak? Arhitekti so si tako zamislili, da se stanovanje odpira na zunanjo stran s terasami, ki se razprostirajo v notranjosti, da bi v hišo prineslo poletje. Terasa je tako razdeljena na dvoje s prostorom, ki se integrira v dnevno sobo, zaprto od zunaj, in še en bolj klasičen.

Notranja terasa


Roberto Ruiz / CaSA Kot soba poleg hiše tudi pol-zunanja terasa ponuja izvirno območje za sprostitev, ki daje počitniški zrak. Za ustvarjanje sedeža so izbrani materiali, značilni za zunanji del, barvite blazine pa zagotavljajo udobje in slog. Da bi razmejili prostor in ponudili občutek zunanjosti, smo steno in strop prekrili s svetlimi lesenimi tramovi za tako naravno in sodobno vzdušje.

Zunanja terasa, povezana z notranjostjo


Roberto Ruiz / CaSA Na drugi strani ostaja bolj klasična terasa povezana s preostankom hiše. Ima veliko okno, ki se odpira na dnevno sobo, in veliko slikovno okno, ki omogoča komunikacijo na notranji in zunanji terasi. Stol, nameščen zunaj, se razprostira v dnevni sobi skozi okno, da bi imeli občutek, da ste zunaj tudi pozimi.

Prijazna kuhinja


Roberto Ruiz / CaSA Kuhinja je bila seveda odprta za bivalni prostor, da je ustvarila prijazno okolje, primerno za družinske trenutke. V velikosti omogoča vsem, da sodelujejo v pripravi. Poleg tega je osrednji otok usmerjen tako, da kuha, hkrati pa lahko sodeluje v pogovorih v dnevni sobi.

Ločen vhod


Roberto Ruiz / CaSA Da bi ohranil prostor odprt, medtem ko razmejuje ostale prostore, si je studio CaSA zamislil vhod, ki skorajda izgine iz pogleda, a kljub temu ostane funkcionalen. Za to so raje kovinsko cevsto konstrukcijo, ki materializira vhod, namesto predelne stene ali pohištva, ki bi amputirali prostor.

Modularna ločitev


Roberto Ruiz / CaSA Kadar prostor za spanje potrebuje zasebnost, velika lesena vrata omogočajo resnično ločitev in tako veliki hodnik, ki vodi do spalnice, izgine. Da bi olajšali kroženje, se vrata zasukajo, da se poveča široko odprtino in sprosti svetloba.

Svetle sobe


Roberto Ruiz / CaSA V prostorih so arhitekti želeli ponuditi preprosto in učinkovito dekoracijo s posebno pozornostjo na svetlost. Stene so tako sprejele belo barvo, ki odseva svetlobo, veliko okno pa ponuja nabor zaves, ki omogočajo bodisi razpršitev svetilnosti bodisi blokiranje.

Kopalnice so integrirane v spalnice


Roberto Ruiz / CaSA Kopalnice se odpirajo na spalnice in nudijo občutek svobode. Spet najdemo cevasto strukturo vhoda, da ustvarimo praktičen prostor, ki ne blokira očesa. Vsaki sobi je dodeljena prijazna barva ploščic.

Skladiščenje, vendar brez pohištva


Roberto Ruiz / CaSA Vedno z idejo, da bi maksimirali prostor in ponudili občutek svobode, pohištvo za shranjevanje izgine v prid lahkim strukturam v ceveh, ki ostanejo praktične, ne da bi zavzele preveč prostora. Več informacij o studiu CaSA


Video: POČITNIŠKO STANOVANJE SAVAN, SENKA KRAPEŽ SOBODAJALKA (Maj 2022).